вторник, 22 януари 2013 г.

Домашна майонеза

Няма нищо уникално в моята домашна майонеза, но понеже не винаги помня как се приготвяше, си я публикувам тук, за да си я поглеждам когато ми е нужно:

Майонеза I вид с яйца:
4 яйца
500 мл олио
1 лъжичка сол
1 лъжичка лимонтузу (или пресен лимонов сок)
Може да се добави накрая кисело мляко и / или горчица, според предпочитанията на консумиращите.

Майонеза II вид с прясно мляко:
2 части олио
1 част мляко
1 лъжичка сол
1 лъжичка лимонтузу (или пресен лимонов сок)
Ако млякото е домашно, майонезата става с превъзходен и неповторим вкус.

И за двата вида майонеза съставките трябва да са със стайна температура. Разбиват се с пасатор, става за секунди. Ако случайно не се пресече майонезата, добавете още лимонтузу и го имайте предвид, ако ще я добавяте към салати :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар