неделя, 1 септември 2013 г.

Есетра рецепта

Търсих в Метро калкан, нямаше и мъжа на щанда ми препоръча есетра. Котлетите от есетра се продаваха на цена от 26,39 лева за килограм. Три парчета есетра ми излязоха 19,44 лева. Тази риба има само една кост - гръбната и за това е подходяща и за деца. Ето моята лесна рецепта за нейното приготвяне:
- мариновах есетрата със зехтин, сока на половин лимон и хималайска сол
- загрях фурната на 250 градуса и на дъното на тава сложих зехтин с вода в съотношение 1:1, метнах я и когато завря и добавих есетрата
- пекох есетрата от двете страни по около 6-7 минути
- в чопър нарязах 1 обелена глава чесън, половин връзка магданоз, зехтих и хималайска сол.
С получената смес полях есетрата и към нея добавих вечно подходящите за гарнитура на риба варени картофи! Резултата беше много вкусен! Ако не обичате чесъна или не може да го ядете, пробвайте да я залеете с домашна майонеза.
Ако ви е харесало, може да видите и моята рецепта за щука на фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар