вторник, 29 юли 2014 г.

Картофена супа с булгур от спелта

Накиснете от предната вечер булгура от спелта (3-4 супени лъжици с връх) - така той ще омекне и ще стане лесен за приготвяне и храносмилане. Ако е лято, го оставете в хладилника, за да не ферментира.
Сложете водата да заври и след като това стане, в нея добавете нарязани на ситно глава лук, морков, половин малка тиквичка и няколко картофа. След като и те се сварят до полуготовност, добавете булгура от спелта и изкачайте всичко да се свари добре. Накрая дръпнете готовата супа от котлона и добавете зехтин и сол по ваше желание (по този начин се запазват повече витамини). Супата може да се консумира и студена и топла, подправена и с пресен лимонов сок или магданоз. Подходяща е и за бебета и деца след 9 - 12 месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар