вторник, 15 април 2014 г.

Колард грийнс на супа


Колард грийнс е зеленолистен зеленчук, братовчед на зелето и броколито, с големи листа. Може да се сготви на супа, подобно на спанака, лапада или на яхния с картофи и/или месо. Споделям моята здравословна рецепта за супа от колард грийнс:

Във вряща вода слагаме нарязани надребно половин глава лук, морков, целина, пащърнак. Добре умития и нарязан надребно колард грийнс се добява. Като зелена подправка слагам пресен девисил. Колард грийнса се сварява сравнително бързо, затова след 5 минути може да добавите фиде (ориз, киноа, амарант - кой каквото обича) и след като и те са готови може да застроите супата от колард грийнс по желание с яйце и/или кисело мляко.
Добър апетит с колард грийнс! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар